Sate, sate en nog eens sate
Door: margowillems
Blijf op de hoogte en volg Margo
23 Januari 2012 | Indonesië, Makassar
Selamat Pagie!
Goedemorgen vanaf Sulawesi.
Na onze indrukwekkende rondreis over Java zijn we gearriveerd in Makassar de hoofdstad van Sulawesi.
Onze laatste week op Java was indrukwekkend en grappig! We stonden in een tropische regenbui op de Borobudur (een van de grootste tempels ter wereld) en hebben ontdekt dat de Indonesiers overal sate van maken: Cobrasate, eekhoornsate, eendsate (de kop van de eend zit er nog aan) enzovoort enzoort. Ook maken ze soep van zwaluwnestjes. We hebben niet alles geproefd!
Op fietsen die bij ons overgrootmoederfietsen genoemd zou worden zijn we door de rijstvelden gefietst. Een wandeling door de bergen was alsof je in de disneyfilm jungleboek zat. (waterval van 81 meter hoog!) Daar ook wilde apen gezien.
Alles is hier handwerk; het laden van schepen, het maken van meubels, ijzersmeden, sigaretten maken,bamboevlechten. De mensen werken hard en zijn allemaal heel vriendelijk en gastvrij.
Sinds twee dagen zijn we op Sulawesi.
Het is hier iets minder druk dan op Java. Vroeger woonden hier koppensnellers en lieten ze overleden familieleden jarenlang in huis liggen!!
Met mijn blanke huid en mijn rode haar ben ik hier een bezienswaardigheid; de toeristische attracties zijn minder interessant dan het meisje met het rode haar.
Morgenvroeg om 08.00 uur vertrek ik naar Torajaland, spannend!
Ik probeer jullie op de hoogte te houden,
Liefs,
Margo, Hans & Marja
p.s. Mama's telefoon ligt inmiddels op de zeebodem tussen Borneo en Sulawesi in dus die kun je even niet bellen!
Goedemorgen vanaf Sulawesi.
Sinds twee dagen zijn we op Sulawesi.
Morgenvroeg om 08.00 uur vertrek ik naar Torajaland, spannend!
Ik probeer jullie op de hoogte te houden,
Liefs,
Margo, Hans & Marja
23 Januari 2012 - 08:07
Lex:
En ben je hier ook verkoopbaar voor 40 kamelen en een tapijtje. Hans doe daar eens iets aan!!!!!!
Zo heb ik ..je niet opgevoed..
groetjes -
23 Januari 2012 - 08:52
Flo:
Zo, die regenjassen zijn dus goed van pas gekomen.
En ik zie dat je al meteen een bijbaan hebt als verkoopster in een winkeltje? Goed bezig!
Misschien moet je geld vragen als mensen met je op de foto willen; kom je stinkie-rijk terug!
Goede reis morgen, en niet teveel huilen bij het afscheid;) x -
23 Januari 2012 - 09:13
Lieke:
Wat je toch veel indrukken maakt in een korte tijd he! Heel vet allemaal ook super mooie foto's! Succes met je vrijwilligers werk! -
23 Januari 2012 - 10:15
Ellen:
Ziet er indonesich uit allemaal behalve dat blanke meisje en die regenjassen en mis ik een spannend verhaal over hoe een mobiel op een zeebodem terecht komt (wilde aap op boot ofzo?)
Do, veel plezier en succes bij die weeskindjes, maak er een mooie onvergetelijke ervaring van en wel lekker janken hoor met afscheid nemen, tranen moeten stromen (net als geld!)
23 Januari 2012 - 11:42
Nel:
Hallo lieve luitjes,
Zo te lezen gaat het goed met jullie en genieten jullie volop van al het moois daar. Ik kan me indenken dat je daar een bezienswaardigheid bent!!!Haha.
Zijn alle sateetjes lekker? En weet je van tevoren wat je krijgt?
Hier alles goed. Ik begin aardig op te knappen. Moet ook wel want de wintersport begint te lonken!! Heb er wel zin in, maar ben nog vaak snel moe!!
Ik wens jullie voor de rest van jullie verblijf daar nog een fijne tijd.
Voor Hans en Marja een goede terugreis en voor jou Margo een supertijd in het weeshuis.
Liefs Nel en Rob -
23 Januari 2012 - 23:23
Lisanne:
Ha Margo! =D
Whoee ik geloof dat ik het leuk vind om te weten hoe het met je gaat, want ik heb zowaar voor de tweede keer succesvol jouw verhaal gelezen :) Superr grappig dat de mensen daar hun ogen niet geloven als ze zo'n blank, roodharig meisje zien. Zit je inmiddels ook vol met sproetjes en komt er een lichtbruin laagje op je huid? ;)
Als ik het zo lees heb ik echt het gevoel dat jouw tijd daar snel voorbij gaat.
Veeeeel succes en nog veel meer plezier :)
Liefs, Lisanne -
24 Januari 2012 - 05:04
Omek Rachman:
hoi,dat was een mooi reis gehad,veel sujses op sulawesi by weeshuis, -
24 Januari 2012 - 18:48
Gijs:
zo ziet er erg toeristisch uit met die gekleurde regenjassen. En hoe komt mama's telefoon op de zeebodem? beetje vaag maar goed. Leuke foto's enne veel plezier in het weeshuis
kus
bro -
27 Januari 2012 - 15:14
Mieke Elfers:
Lieve Margo,
ja de natuur zal overweldigend zijn, de rijstvelden, watervallen, tempels en boeddhistische beelden, verder het eten, de gastvrijheid, en alle gewoonten en gebruiken, super zeg. En nu in je eentje verder! Laat je niet schaken door een mooie Indonesier!!
Geniet en maak er een prachtig avontuur van.
Succes met je vrijwilligerswerk in het weeshuis.
Dikke kus,
Mieke -
02 Februari 2012 - 21:08
Helene Van As:
Hai Margo,
Wat een mooie foto's en leuke verhalen. Ik ben heel benieuwd hoe het in het weeshuis is. Geniet ervan!
Groetjes vanuit een ijskoud, bevroren Boxtel,
Helene